kerékpározás

2020.09.09. 11:59

Bringás reggelire várták az érdeklődőket a Dobó téren (fotók)

A rendezvény célja a levegőtisztaság védelme és minőségének javítása.

Sz. K.

A Magyar Kerékpárosklubhoz csatlakozva az egri önkormányzat is, a HungAIRy Life IP projekt részeként várta a biciklivel közlekedőket szerdán reggel a Dobó téren, ahol forró teával, kávéval, péksüteménnyel, Túró Rudival és müzliszelettel kínálták őket, mindemellett pedig láthatósági karpántot is kaptak – tájékoztatta a Heolt Dobó Zsófia, ökomenedzser.

Jól indult a reggel a főtéren tekerőknek Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– A projekt fő célja a levegő tisztaságának védelme és minőségének javítása. Ennek eléréséhez számos akciót valósítunk meg. Az egyik jövőre valósul meg a hevesi megyeszékhelyen, ez a közösségi kerékpáros rendszer. Két állomása lesz, egy a Felsővárosban, egy pedig a belvárosban, a tervek szerint húsz biciklivel indítjuk el – fogalmazott, hozzátéve, a szemléletformálás az elsődleges eszközük, a lakosság körében szeretnék népszerűsíteni az alternatív közlekedési módokat. Ezért támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely ezt elősegíti. Önkénteseik védőfelszereléseivel és a finomságok csomagolásával kiemelten figyeltek az esemény biztonságára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában