civil társadalom

2020.09.16. 16:36

Civil Info: országos tájékoztatót tartottak Egerben

Az Eger Sikeréért Egyesület szervezésében zajlott a Civil Info NEA 2021 országos tájékoztató egri előadása. A számos előadó szépszámú érdeklődő előtt beszélt a civil szervezetek aktuális kérdéseiről.

Sz. I.

2020.09.16 Eger - CIVIL INFO – NEA 2021 - Megyeháza, Barkóczy terem - HMH - NR - Nemes Róbert

Fotó: Nemes Robert

A civil társadalomba érdemes befektetni, ezért a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) megpályázható keretösszegét jövőre 7,7 milliárd forintról 9,3 milliárdra emeljük, a Falusi Civil Alap rendelkezésére pedig 5 milliárd forint áll.

Az elbírálás nélkül pályázható összeg 200 ezerről 300 ezer forintra nő. A Miskolci Egyetemen harminc hallgatóval civil szeminárium indul karmentes tantárgyként. Idén februárban először adtuk át a Magyar Civil Díjat, amely mellé másfél millió forint is jár. Október 5. és 9. között Civil Véradást szervezünk, amelynek Herczeg Anita lesz a fővédnöke.

Az előző pályázati ciklusban a 2174 Heves megyei civil szervezettől 264 pályázat érkezett be, és ebből 157 nyertes volt – mondta Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában