szavazás

2020.10.13. 15:27

A galyatetői lehet az év kilátója

A pályázat célja az országos népszerűsítés és az, hogy minél többen látogassák meg az ország ezen pontjait.

Sz. M. L.

MÉD díjat kapott a Galyatető kilátó Fotó: Lénárt Márton

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A Galya-kilátó is ott van a tíz építmény között, melyekre péntekig lehetett szavazni Az év kilátója kiírás keretében a Facebookon.

A pályázat célja az országos népszerűsítés és az, hogy minél többen látogassák meg az ország ezen pontjait, a természetjárással egy aktívabb, egészségesebb életet éljenek. Az ország egyik legmagasabban álló kilátója új életre kelt, amikor 13 méterrel megmagasították. A Mátra gerince különleges látványt nyújt. Ha erre túrázunk, a kilátó a csodás panoráma mellett háló helyiségekkel is fogad minket – írják róla az Aktív Magyarország közösségi oldalán.

Az Év Kilátója pályázatra összesen 177 nevezés érkezett. Szakmai zsűri ebből tízet választott ki, melyek most jó eséllyel indulnak a címért. A szavazást 16-án éjfélkor zárják le, eredményhirdetés pedig jövő hétfőn várható. Szavazategyenlőség esetén szakmai zsűri dönt, szempontjaik kiterjednek az építmény állapotára, környezet rendezettségére és a panorámára. Figyelembe veszik természetesen az aktív és ökoturisztikai jelentőséget, de kilátóba vezető turistaút színvonalát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában