Szórakozás

2020.10.08. 17:30

Csaknem egy évtized múltán hazatérhet a selypi jégpálya

Horváth Richárd hatvani polgármester korábban bejelentette, hogy a járványhelyzet miatt az idei nagyobb rendezvények elmaradnak. Ezért nem nyílik meg a jégpálya sem.

Tari Ottó

A hatvani városháza előtt csaknem egy évtizeden át működött a jégpálya, a kicsik és a nagyobbak osztatlan örömére. A létesítményt folyamatosan fejlesztették, sátor került fölé, majd pedig egyéb szolgáltatások – megnövelt felület, hütte, büfé, lézershow, jégdiszkó – is várták a téli sportág szerelmeseit. Az elmúlt időszakban a november végétől február elejéig-közepéig tartó idények során szezononként mintegy húszezren látogattak a palánkok közé, amely nemcsak a szórakozni vágyók számára biztosított helyszínt, hanem az óvodásoknak, az iskolásoknak, valamint a sportolóknak is.

A 2000-es évek elején a környékről is rengetegen jártak Selypre korizni Fotó: Archív/Szigeti Tamás

A fenti kínálatról az idén le kell mondaniuk a településen és a környékén élőknek, mivel az önkormányzat vezetése úgy határozott, hogy a járvány miatt elmaradnak a jelentősebb városi rendezvények. Érdeklődésünkre Jagodics Milán polgármesteri kabinetvezető megerősítette: az intézkedés a jégpályára is vonatkozik.

Koránt sem biztos azonban, hogy a környékbeliek a következő hónapokban jégpálya nélkül maradnak. Ma már talán kevesebben emlékeznek rá, hogy a létesítményt az ezredforduló táján évről évre Lőrinciben, a selypi teniszpályán szerelték össze, s később innen „költözött át” a későbbiekben a nagyobbik Zagyva-parti városba. Eredeti helyszínén most nagyon sokan örülnének, ha visszatérne. Mindezt a lakosság egy nem reprezentatív internetes szavazásban is megerősítette, s kiderült, hogy a csaknem kétszáz véleménynyilvánító – egyetlen ellenvoks nélkül – örömmel fogadná a lehetőséget.

Az önkormányzat vezetése hasonlóképpen vélekedik. Pálinkás Péter alpolgármester elmondta: legutóbbi ülésükön a képviselő-testület támogatta, hogy Víg Zoltán polgármester kezdjen tárgyalásokat. A cél pedig az, hogy a jégpályát a minden fél számára elfogadható megállapodás esetén költöztessék „haza”. A nyitott szabadtéri létesítmény a mostani szabályok szerint vírus idején is használható, legfeljebb apróbb korlátozások szükségesek, vagyis esetleg nem üzemeltethetnek büfét, s feltehetően korcsolyakölcsönzésre sem lenne mód.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában