megnyitó

2020.10.01. 20:11

Közösséget kovácsoló rendezvényekkel vár mindenkit a Vakok és Gyengénlátók Heves Megyei Egyesülete

A Vakok és Gyengénlátók Heves Megyei Egyesülete Közösen könnyebb címmel rendezvénysorozatot szervez a látássérültek részére.

M. H.

Tegnap bemutatták a rendezvénysorozat elemeit Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A programsorozat megnyitóját csütörtökön tartották. Bukta Gábor elnök a Heol érdeklődésére elmondta, szeptember 1-je és 2021. május 6-a között egész napos szabadidős lehetőségekkel, fejlesztő, közösséget kovácsoló eseményekkel várják az érdeklődőket.

Tegnap bemutatták a rendezvénysorozat elemeit Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Szakemberek segítségével bemutatjuk a látássérült embereknek elérhető támogatások, adózási lehetőségek, s igényelhető ellátások fajtáit – tette hozzá. – Bemutatjuk és kipróbálhatják a résztvevők a speciális, látássérültek számára kifejlesztett segédeszközöket, amelyek nagy segítséget jelentenek például a közlekedésben, a háztartásban, az olvasásban, a szabadidőben, a számítógép vagy a mobiltelefon használatában, de az egészség megőrzésben is. A huszonöt előadási napon pszichológusi megsegítéssel biztosítjuk a mentális támogatást tagtársaink számára, mégpedig olyan szakember segítségével, aki maga is látássérült és átlátja ezeknek a problémáknak az összességét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában