időjárás

2020.11.29. 07:18

Öt centiméternyi hó is hullhat vasárnap

A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között várható.

Heol

Forrás: shutterstock

A keleti országrészben túlnyomóan borult időre van kilátás, míg nyugatabbra már hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint havazás, hószállingózás, hózápor legnagyobb eséllyel az északkeleti, keleti megyékben várható, másutt csak elvétve fordulhat elő. Az északkeleti megyékben megmaradó hóréteg is kialakulhat. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon helyenként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között várható. Késő estére mínusz 5 és 0 fok közé csökken a hőmérséklet.

" data-show-text="true" data-width="">

">Jó reggelt kívánunk!

Ma a keleti országrészben túlnyomóan borult időre van kilátás, míg nyugatabbra (a pára és a köd...

Az szolgálat havazás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadták vasárnapra. Mint írják: az ország keleti részén előforduló havazásból délelőttig pár centiméter hó hullhat. Leginkább Borsod keleti felén, Zemplén, Szabolcs térségében, esetleg Hajdú-Biharban várható megmaradó hó, egyes helyeken akár 5 centimétert elérő mennyiség lehetséges a jellemzően vizes, tapadó hóból. Napközben az említett térségekben is a legtöbb helyen kevéssel fagypont fölé emelkedik hőmérséklet, így általában olvadni fog.

Estétől észak felől szintén északkeleten, majd hétfőre virradó éjszaka általában az ország keleti harmadán várható csapadék, ekkor már gócokban intenzívebb hózáporok formájában, fagypont alatti hőmérséklet mellett. A hózáporokból lokálisan több cm hó hullhat.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában