ivartalanítás

2020.12.15. 10:30

Februártól kezdetét veszi a kóbor kutyák befogása Kerecsenden

A Felzárkózó Települések Program keretében várhatóan jövő februártól kezdetét veszi a gazdátlan, kóbor kutyák befogása a településen.

B. K.

Forrás: Shutterstock

A kóbor kutyák befogása mellett elindul egy ebivartalanítási akció is, ami elsősorban a kan kutyák ivartalanítását jelenti majd. Ehhez az ebek előzetes bejelentése szükséges. A szolgáltatás díjmentes.

Kérik a község lakóit, amennyiben élni szeretnének ezzel a lehetőséggel, jelezzék üzenetben a Felzárkózó Települések Világítani Fogok Facebook-oldalon, vagy írásban, a községháza előterében kihelyezett formanyomtatvány kitöltésével, amit a kijelölt gyűjtő ládába dobhatnak be. Kérdéseikkel a program munkatársát, Tuza Emesét kereshetik meg telefonon, az igényt december 22-ig jelezhetik.

A program első akciója – az egész településre kiterjedő rágcsálóirtó projekt – sikeresen elindult. A dobozokat az önkormányzat által megbízott kiszállítóktól átvételi elismervényen minden háztartásban átvették, s a megfelelő helyekre kihelyezték – olvasható a község hivatalos hon­lapján.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában