újszülött

2021.01.09. 11:30

2021 első babáját köszöntötték Hatvanban

A járványügyi protokoll alapján a térség és a Zagyva-parti város vezetői nem köszönthették személyesen az Albert Schweitzer Kórház idei első újszülöttjét, ezért „kézbesíteni” kellett az ajándékaikat.

Tari Ottó

Dávid és az édesanyja ez alkalommal nem fogadhatták személyesen a köszöntéseket, de a jókívánságok eljutottak hozzájuk

Forrás: Albert Schweitzer Kórház

Az új év második napján megszületett az idei év első újszülöttje az Albert Schweitzer Kórházban. A kisfiú neve Vincze Dávid, aki 3600 gramm testsúllyal és 55 centis testhosszal látta meg a napvilágot. Első gyermek a joggal büszke hatvani családban.

Dávid január 2-án, szombaton, délután 5 óra 33 perckor jött világra, s elsőként dr. Haklik Edina orvos igazgató köszöntötte. Ahogy ilyenkor szokás, a térség és a város vezetői is felkeresték volna az újszülöttet és édesanyját, hogy kifejezzék jókívánságaikat, erre azonban a rendkívüli helyzetben csak közvetve nyílt lehetőségük.

Dávid és az édesanyja ez alkalommal nem fogadhatták személyesen a köszöntéseket, de a jókívánságok eljutottak hozzájuk Fotó: Albert Schweitzer Kórház

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő és Köves Gáborné, a Polgári Hatvanért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke természetesen ajándékokkal érkeztek, amit azonban személyesen nem adhattak át az édesanyának, hiszen jelenleg tilos belépni a gyógyintézménybe. Éppen ezért a vendégeket dr. Haklik Edina és a szülészet főnővére, Palóczné Hornyák Margit fogadta a bejárat előtt. A kórház munkatársai azt is vállalták, hogy továbbítják az anyukának Szabó Zsolt szavait, amelyek szerint jó egészséget és további kistestvéreket kívánt Dávidnak és a családjának. A honatya egyúttal üzent a magyar édesanyáknak is, mint hangoztatta, nekik köszönhetően újra gyarapodhat a magyar nemzet.

Köves Gábornét, Szabó Zsoltot a kórház előtt üdvözölték Fotó: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap

A fent lejegyzett protokollnak megfelelően Lestyán Balázs alpolgármester ajándékait is az orvos igazgató és a főnővér „kézbesítette”. Az alpolgármester elmondta: minden évben nagy öröm számára az új esztendő első hatvani újszülöttjét köszönteni. Egyúttal kiemelte, hogy a városban évről évre nő a gyermekek létszáma, az elmúlt időszak tendenciája szerint évente 150–200 helyi baba születik.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: Gyöngyösön és Egerben is kisfiú lett az év első babája. Az új év első egri babája 2021. január 1-én 21 óra 18 perckor látta meg a napvilágot a Markhot Ferenc Kórházban. Balázs első gyermek a családban, 1800 grammal császármetszéssel született.

" data-width="500" data-show-text="true">

">A kisfiú és anyukája is jól vannak!👶#újév #születés

 

Sándor Olivér pedig január 1-jén, 16 óra 50 perckor született meg 2150 grammal és 48 centiméterrel a gyöngyösi kórházban.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Gratulálunk‼👶#újév #születés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában