sajtótájékoztató

2021.01.18. 14:01

Az egri képviselő szerint nem kellene eladni az önkormányzati épületet

A Mi Hazánk Mozgalom Heves megyei vezetője szerint nagy hiba lenne megválni egy olyan önkormányzati tulajdontól, mint amilyen a Széchenyi utca 4. szám alatti ingatlan.

Sz. M. L.

Forrás: beküldött

A szeptemberi közgyűlésen tárgyalták először a Széchenyi utca 4. szám alatti ingatlan eladását, mivel a volt óvoda épületének rossz állapota miatt az önkormányzat felszólítást kapott a felújításra. Ennek utolsó határideje tavaly december volt. A teljes felújítás több mint százmillió forintba kerülne Mirkóczki Ádám polgármester szerint. Az eladást megszavazta ősszel a grémium, annak ellenére, hogy jelenleg is bérlik az épület egy részét. A zárt borítékos pályáztatást az Evat Zrt. folytatja majd le.

– A múlt hét folyamán a lehullott homlokzatot végre kijavították. A közvetlen életveszélyt sikerült elhárítani – mutatta hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Pápai Ákos képviselő. A Mi Hazánk Mozgalom Heves megyei vezetője szerint az épületet jóval kevesebb ráfordítással is fel lehetne újítani, mint amekkora összegről a közgyűlésen szó volt. Mint mondta, még tavaly teljesen bejárta az ingatlant, s ebben a város egyik előző főépítésze is megerősítette.

– Egy ilyen frekventált helyen található, hatalmas alapterületű önkormányzati tulajdontól nagy hiba megválni. Az óvoda költöztetésekor nagyrészt leszereltek mindent, a belső felújítás valóban erősen indokolt, de korántsem annyira rossz állapotú, mint ahogy azt a polgármester és frakciótársai állították. A tetőszerkezet a gerendák folyamatos cseréjével is megújítható lehet. A beázás is megszűnt azzal, hogy Minczér Gábor alpolgármester visszahelyezte a tetőre a hiányzó palát, mint ahogy azt a közgyűlésen tett észrevételemre válaszul ígérte. Az épület hibái tehát kis odafigyeléssel karbantarthatók, és akár jóval kisebb összegből is felújítható és hasznosítható lenne – magyarázta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában