Helyi közélet

2021.01.08. 14:17

Pápai Ákos: Úgy tűnik, nem terheli felelősség a direktort

A rendkívüli jogrend miatt a polgármester gyakorolja a közgyűlés minden, így a bizottsági hatásköröket is.

M. H.

Az ideiglenes bizottság vizsgálódásának eddigi eredménye címmel tartott sajtótájékoztatót Pápai Ákos, a Mi Hazánk Mozgalom megbízott Heves megyei elnöke, önkormányzati képviselő pénteken a Gárdonyi Géza Színház előtt. Mint ismeretes: a koronavírus okozta megbetegedések miatt az októberi közgyűlésen a grémium egy vizsgálóbizottság felállítása mellett döntött.

Pápai Ákos most elmondta, a testület munkájában november 25-e óta érdemi előrelépés nem történt. Szavai szerint az általa ismert okiratok – egyebek mellett a Nemzeti Népegészségügyi Központ állásfoglalása – nem támasztják alá az igazgató felelősségét.

Kérdésünkre felelve hozzátette, a bizottság még nem szűnt meg, csak a rendkívüli jogrend miatt a polgármester gyakorolja a közgyűlés minden, így a bizottsági hatásköröket is. Tudomása szerint Blaskó Balázs teátrum igazgató a lefolytatott illetve még zajló vizsgálatról nem kapott tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában