szavazási eredmény

2021.02.22. 13:38

Az enyhítések után kávézóba, étterembe vezet majd olvasóink első útja

Legutóbbi szavazásunk során arra voltunk kíváncsiak, olvasóinknak mi lesz az első dolguk az enyhítéseket követően!?

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A választ adók többsége, több mint 50 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az enyhítések után beül egy kávézóba vagy egy étterembe, több mint 20 százalék pedig kikapcsolódna már egy szállodában. A voksolok 13 százaléka biztos, hogy elmegy moziba vagy színházba az enyhítések után, 10 százalék pedig alig várja, hogy végre edzőterembe mehessen, ahol levezetheti a benne rejlő feszültséget.

[eweb-voting id="3399367"]

Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján a járvánnyal kapcsolatosan úgy nyilatkozott: jelenleg a harmadik hullámban vagyunk, exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, már közelebb járunk a napi 3 ezer regisztrált esethez mint a 2 ezerhez. Két hete tapasztalható jelentős növekedés, a mutációk miatt nőhet a fertőzöttek száma Európában.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy az új mutációk sokkal fertőzőbbek, mint a régebbiek és a korábbi véleményekkel ellentétében a lefolyásuk is súlyosabb, ezért kerülnek egyre többen kórházba. Jelenleg 4489-en vannak kórházban, 394-en vannak lélegeztetőgépen. Fontos a védelmi intézkedések betartása, így lehet megelőzni a fertőzöttek számának a növekedését.

Elmondta, ami még fontos, hogy egyre többen oltassák be magukat. Az elkövetkező 2 hétben több vakcinát tudnak majd beadni, mint eddig összesen. Müller Cecília arra kér mindenkit, hogy ne válogasson az oltások közül, hanem fogadja el, amit az orvosok javasolnak. Az oltásról a háziorvos fog értesíteni. A tisztifőorvos újságírói kérdésre válaszolva elmondta, nem szeretnének új intézkedéseket bevezetni, az eddigi szabályokat be kell tartani és fel kell venni az oltást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában