környezetszennyezés

2021.02.07. 13:05

Döbbenetes fotók a Tiszába ömlő hatalmas mennyiségű szemétről

Árad a Tisza, a folyó felső szakaszára újra nagy mennyiségű kommunális hulladék érkezett.

Heol

Árad a Tisza - Kommunálishulladék-szennyezés is érkezett a Felső-Tiszára

Fotó: Balázs Attila

Ahogy arról korábban már beszámoltunk: árad a Tisza, a folyó felső szakaszára újra nagy mennyiségű kommunális hulladék érkezett. A Felső-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai részleges mederzár mellett a nap 24 órájában távolítják el az árhullámmal Ukrajnából és Romániából érkező uszadékot a folyóból. Február 7-én reggelig összesen 1200 köbméter uszadékot, ebből 120 köbméter szervetlen anyagot (műanyag, gumi, háztartási hulladék) vesznek ki a folyóból és szelektálják az ideiglenes osztályozóban.

 

A hulladékot péntek délelőtt kezdték kiszedni egy magyar fejlesztésű géplánccal, a munka váltott műszakban, folyamatosan zajlik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban a Felső-Tisza vízgyűjtőjén 12-14 milliméternyi csapadék várható, amely további árhullámok kialakulásához vezethet, ezért a vízügyi szakemberek kamerákkal és a gátőrök segítségével folyamatosan figyelik a levonuló idegen anyagok mennyiségét.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Borzalmas! Rengeteg műanyag palack, flakon, doboz került a folyóba :( #hulladék #tisza #környezetszennyezés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában