felhívás

2021.02.16. 10:05

Legyen óvatos! Trükkös csalók próbálnak pénzt kicsalni a Tigáz nevében

A Tigáz Zrt. nevével visszaélve csalók próbálják meglopni a társaság ügyfeleit. A bűnözők – a zrt. megbízottjainak kiadva magukat – gázóracserére próbálnak pénzt beszedni, valamint személyes adatokat kicsalni az ügyfelektől.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Tigáz Zrt. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói nem végeznek gázóra cserét, adategyeztetést, és semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz helyszíni kifizetését kérni az

ügyfelektől. A társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött csekken bonyolítja. A lejárt hitelességű gázmérő órák cseréje ingyenes, melyet kizárólag a zrt. munkatársai végeznek előre egyeztetett időpontban.

Kiemelik továbbá: fontos tudni, hogy a társaság munkatársai minden esetben arcképes, Tigáz arculati elemeket tartalmazó igazolvánnyal rendelkeznek, a megbízott vállalkozók részére pedig – az arcképes igazolvány mellett – hivatalos megbízó levelet állít ki a társaság. Az ügyfelek felkeresésekor az adott munkával megbízottak első lépése, hogy ezekkel a dokumentumokkal igazolják magukat.

Arra kérik az ügyfeleket, hogy csak olyan személyeket engedjenek a Tigáz nevében eljárni, munkát végezni, akik személyazonosságukat a fentiek szerint igazolták! A szolgáltató munkatársai és megbízottjai jellemzően a következő ügyekben kereshetik fel az ügyfeleket személyesen az otthonukban:

  • Műszaki átvétel
  • Mérő és házi nyomásszabályozó felszerelés
  • Hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó csere
  • Fogyasztási hely kikapcsolás, visszakapcsolás
  • Mérőhely ellenőrzés
  • Mérőhely leolvasás
  • Hibaelhárítás
  • A társaság kéri ügyfeleit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Abban az esetben, ha a Tigáz nevében munkát végezni kívánó személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, ne engedjék be a felhasználási helyre.

    Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, kérik, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék a zrt. ügyfélszolgálata felé a 06 (80) 180-380 telefonszámon.

    Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában