b. braun

2021.03.11. 13:40

A LIGA Szakszervezetek kiállnak a gyöngyösi gyár sztrájkoló munkavállalói mellett

Segítségüket is felajánlva támogatják a sztrájk-küzdelmet, bízva annak eredményes lezárásában.

HEOL

2021 02 23 BBraun üzemegysége - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA Szakszervezetek) és tagszervezetei támogatják a B. Braun Medical Kft. gyöngyösi gyárában foglalkoztatott munkavállalók érdekvédelmi küzdelmét és kiállnak az általuk megfogalmazott bérkövetelések mellett.

A szakszervezetek.hu portál számolt be arról, hogy tekintettel a B. Braun Medical Kft-nél zömében női munkavállalókat foglalkoztatnak, a LIGA Szakszervezetek a sztrájk kapcsán felhívja a figyelmet a nemek közötti béregyenlőtlenségek problémájára, a nőket érintő bérdiszkrimináció leküzdésének fontosságára is.

- A megbecsülés és az elvégzett munka értéke a munkabérekben is meg kell, hogy jelenjen minden munkavállaló esetében. Meggyőződésünk, hogy a női munkavállalók további megbecsülését a Nemzetközi Nőnap alkalmából átadott virágon kívül a juttatási rendszerben is ki kell mutatniuk a munkáltatóknak – olvasható a tájékoztatásban.

Mint írták, a segítségüket is felajánlva támogatják a sztrájk-küzdelmet, bízva annak eredményes lezárásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában