b. braun

2021.03.11. 14:58

Mínusz 7 fokban sztrájkoltak a gyöngyösi gyár dolgozói

A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint ellentétes a sztrájktörvénnyel, hogy nem biztosítanak fedett helyet a munkabeszüntetőknek.

Sz. Sz. I.

2021 02 23 BBraun üzemegysége - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Csütörtök hajnalban mínusz hét fokban álldogálva, két órán át várták a B. Braun sztrájkoló dolgozói a gyár udvarán, hogy leteljen a munkaidejük. A szerdán kezdődött háromnapos sztrájkjuk során minden műszak utolsó két órájában szüntetik be a munkát, ám a munkáltató rendelkezése alapján ezt az időt a szabad ég alatt kell tölteniük. Mára megváltozott a helyzet.

László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint ellentétes a sztrájktörvénnyel, hogy nem biztosítanak fedett helyet a munkabeszüntetőknek. Szerinte erre alkalmas méretű csarnok rendelkezésre áll, használatára már volt példa decemberben.

– A sztrájkolók, nagy támogatottság mellett, a kemény fagy ellenére elszántan kitartottak, nem törtek meg. Nem értem azt, hogy miért jó a cégnek, ha megbetegszenek a dolgozói – mondta el kérdésünkre László Zoltán.

A B. Braun vezetése ezzel kapcsolatban a portálunknak eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy a sztrájk ideje alatt a dolgozók zárt légtérben való tartózkodását továbbra is igen kockázatosnak ítéli meg, és nem ért vele egyet. A szakszervezet ismételt kérésének eleget téve mégis engedélyt adott a munkabeszüntetés helyszínén nagyméretű, fűthető sátor felállítására. A cégvezetés nyomatékosan kéri a járványügyi szabályok betartását, amely a szakszervezet, mint a sztrájk szervezőjének feladata és felelőssége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában