tájékoztatás

2021.04.06. 13:58

A KSH lakossági adatgyűjtéseket kezd Egerben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Eger településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően.

20200801 Eger képen: Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap Egri Csillag Weekend és Food Truck Show ahol egri borászatok kínálják legújabb évjáratú Egri Csillagjukat.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Az adatfelvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:

1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – havi rendszerességű

1942 A lakosság utazási szokásai – 2021. április, július, október, 2022. január hónapokban, negyedéves gyakoriságú

2003 Felmérés a Háztarások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról – 2021. április-június

2154 Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Adatfelvétel, éves kikérdezés – 2021. április-május

Az egri polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint az összeírási munkát a KSH megbízásából, a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A járványügyi helyzetre tekintettel, az adatszolgáltatóknak felajánlják a telefonon keresztüli válaszadást, valamint egyes adatgyűjtések esetében kérik, hogy a kérdőívek weben történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik.

Bővebb információ: a www.ksh.hu internetes oldalon található az Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában