szemétlerakás

2021.04.02. 19:55

Újra nyitva az egri hulladékudvar

Akadt, aki a hét elején szeretett volna leadni az egri Lakossági Hulladékgyújtő Udvarban, de azt a választ kapta, hogy ez nem lehetséges a koronavírus-járvány miatt.

HEOL

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A közösségi médiában is többen panaszkodtak amiatt, hogy nem vesznek át tőlük hulladékot a Homok utcai udvarban. Szerintük nem túl szerencsés, mert félő, hogy sokan majd a határban akarnak megszabadulni a szemetüktől. A lehetőségekről az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nél érdeklődtünk.

- Társaságunk honlapján, illetve ügyfélszolgálatunk telefonos vagy elektronikus megkeresése esetén, továbbá a létesítmény helyszínén kifüggesztett hirdetmény szerint a lakos minden esetben azt a tájékoztatást kaphatta, hogy – a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatást végző NHSZ Észak-KOM Nonprofit Kft. kérésének eleget téve – az egri hulladékgyűjtő udvart március 8-tól zárva tartjuk az egészségünk védelme érdekében Több esetben érzékeltük, hogy tájékozódás nélkül indultak el otthonaikból lakossági ügyfeleink és csak a helyszínen szembesültek ezzel – tájékoztatott a társaság képviselője. Hozzátette, az átvevőhelyek országos szinten több településen is zárva voltak, illetve vannak azóta is.

- A Közszolgáltatóval, illetve az érintett Hivatalokkal egyeztetve április 1-től újra, a szokásos nyitvatartási rendben fogadjuk ügyfeleinket a kötelező pandémiás szabályok szerint. Ennek ellenére kérjük, hogy csak szükséges esetben, vegyék igénybe az udvar ingyenes lehetőségeit. Előtte tájékozódjanak a www.egrihulladek.hu honlapunkon a lakossági leadás feltételeiről. Sajnos már többször előfordult, hogy a beszállító egyáltalán nem rendelkezett hulladékszállítással kapcsolatos szerződéses jogviszonnyal. Ilyenkor az átvételt meg kellett tagadnunk – tette hozzá.

A hét hat napján tartanak nyitva, hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton pedig 8 és 16 óra között. Tapasztalataik szerint összességében elmondható, hogy a lakosság egyre nagyobb kedvvel veszi igénybe a szolgáltatást, 2018-ban még 465 tonna, tavaly viszont már 1082 tonna hulladékot adtak át térítésmentesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában