Kapcsolatok

2021.05.27. 20:18

Családbarát Skype könnyíti meg a fogvatartottak helyzetét Egerben

Annak érdekében, hogy a korábbi látogatófogadások során már megszokott családbarát környezetet fenntartsák, játéksarkot alakítottak ki az online térben.

M. H.

A járványhelyzet miatt Skype-on át beszélgetnek a fogvatartottak a hozzátartozóikkal Beküldött fotó

Forrás: Beküldött

A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben odafigyelnek arra, hogy az elítéltek a szabadságvesztés-büntetésük ideje alatt családtagjaikkal továbbra is szoros kapcsolatot ápoljanak.

Ezzel biztosítanak támogató családi hátteret, ami segít abban, hogy a szabadulásukat követően a fogvatartottak nagyobb eséllyel térhessenek vissza a szabad életbe. Annak érdekében, hogy a bent tartózkodók és a gyermekeik között fennálló fizikai és lelki távolság csökkenjen, az intézetben 2018-ban családbarát látogatóhelyiséget alakítottak ki.

A jelenleg is fennálló járványveszély miatt a személyes kapcsolattartások jelenleg Skype használatával valósulnak meg a bent lévők és a hozzátartozóik között. Annak érdekében, hogy a korábbi látogatófogadások során biztosított és már megszokott családbarát környezetet fenntartsák, játéksarkot alakítottak ki az online térben.

A Fogvatartottak reintegrációja elnevezésű projekt keretében az intézetben beszereztek bútorokat, különféle tárgyakat, hogy ezzel tegyék barátságosabbá az online térben megvalósuló beszélőt.

A járványhelyzet miatt Skype-on át beszélgetnek a fogvatartottak a hozzátartozóikkal
Fotó: Beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában