határozat

2021.05.17. 15:57

Két új utcáról döntöttek Egerben

Két frissen megjelent polgármesteri határozat szerint Rácliget és Kékfrankos utcákkal bővül a megyeszékhely.

Előbbi a Szalapart utca folytatása melyre a közelmúltban egy azonos nevű lakópark épült, így időszerűvé vált, hogy a leendő lakók konkrét utcanevet és házszámot kapjanak. A Rácliget utca nevet a lakópark építtetője kérvényezte egy ügyvéden keresztül az önkormányzattól, akikkel a kiépítésre is szerződést kötöttek. A javaslatot elfogadták, így a határozat szerint már így hívhatjuk az utcát.

A másik a város túloldalán, a Legányi Ferenc utca szomszédságában található, ez egy olyan terület ahova már épültek, s a jövőben még épülnek is családi házak. Három tagú ad-hoc Utcanév Bizottság döntött ennek elnevezéséről. Az előterjesztés szerint a terület lehetőséget kínál szőlőtermesztéshez vagy borászathoz kapcsolódó utcanévbokor létrehozására, ebben az esetben a Kékfrankos utca mellett még a Venyige és Puttony nevek voltak versenyben, s a kérelmező polgár véleményét kikérve az első lehetőség győzedelmeskedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában