Programok

2021.05.26. 17:17

Szeptemberig látogatható az apátsági templom Bélapátfalván

A Bélapátfalvai ­Ciszterci Apátság felújítása a tervek szerint szeptember első napjával kezdődik, tehát jelenlegi formájában csupán három hónapig látható.

T. B.

Szeptemberig látogatható az apátsági templom

Fotó: Tóth Balázs

Bár már tavaly ősszel elbúcsúztatták, az idén nyáron még fölkeresheti az apátsági templomot a nagyközönség, erre pünkösdkor volt először lehetőség ebben az esztendőben.

Mezőné Kovács Edit, a KuTurDia Nonprofit Kft. ügyvezetője a Hírlapnak elmondta, a Bélapátfalvai ­Ciszterci Apátság felújítása a tervek szerint szeptember első napjával kezdődik, ami azt is jelenti, hogy ebben a formájában már csak három hónapig láthatják a turisták. Érdemes hát kihasználni ezeket a heteket, és ellátogatni az apátsághoz, ahol ezúttal is színvonalas szolgáltatásokkal, programokkal várják az ide érkező turistákat.

Mezőné Kovács Edit szerint igyekeznek még több alkalommal meghirdetni csoportos eseményeiket, például a csapatépítésre, vendégek elkápráztatására is alkalmas éjszakai idegenvezetéseket. Várják az osztálykiránduláson részt vevőket is.

A Kincsvadászat a kisiskolások körében nagyon népszerű, akár éjszakai idegenvezetéssel összekötve. A fogyatékkal élőket pedig a Jól csak a szívével lát az ember elnevezésű interaktív, játékos programmal várják.

– Az első kulturális esemény az apátságban június 25-én lesz, a Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivál nyitókoncertjére várjuk szeretettel a klasszikus zene rajongóit. Reméljük, hogy a Múzeumok Éjszakáját is meg tudjuk még rendezni itt – említette az első rendezvényeket Mezőné Kovács Edit, hozzátéve, hogy hétköznapokon is nyitva áll a templom és a megszokott szolgáltatásokat nyújtják.

A turisztikai cég a Gesztenyés Kiállítóházban is várja a betérő turistákat, gasztroprogramokat, s Anya-tábort is terveznek. Folytatják a makettes játékot, s még több, a látnivalóik megismerését célzó játékot indítanak. Ilyen a kártya vagy a családok, iskolai csoportok részére kidolgozott Rejtélyes részletek nevű interaktív játék a kiállítások anyagáról. Az Értéktúra menetlevelével a város helyi nevezetességeit ismerhetik meg, a Bélkő tanösvény bejáráshoz, megismeréséhez pedig egy izgalmas kalandtúrát dolgoztak ki. A Gesztenyés udvarán már nyolcvan embert tudnak asztalok mellé, fedett helyre le­ültetni.

Az esti programok is népszerűségnek örvendenek Fotó: Tóth Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában