projektzáró

2021.06.24. 16:18

A egri egyetem sikeres programjának hála, javult a fiatalok nyelvtudása

Élményközpontú, tanórán kívüli foglalkozások, intenzív nyelvi kurzusok, online programok és külföldi tanulmányutak – ezek jellemezték az Eszterházy Károly Egyetem sikerrel lezárult Nyelvtanulással a boldogulásért programját.

M. H.

Fotó: Szántó György

A csütörtöki projektzáró rendezvényen elhangzott, mindennek haszonélvezői az érettségi előtt álló középiskolás diákok, a metnortanárok s az egyetemi hallgatók voltak. Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor köszöntőjében elmondta, a mai fiatalok élményalapú nyelvoktatást kaphatnak.

– Ezért is értékelem nagyra egyetemünk e projektjét. Fontos, hogy a köznevelési intézményekkel kötött együttműködés a jövőben is tovább folytatódjon, hogy hasonlóan sikeres lehessen a következő ilyen pályázat – hangsúlyozta.

Majorosné Kovács Györgyi projektvezető kifejtette, mintegy kétezer-kétszáz középiskolás vehetett részt a programban, akiket összesen százötven oktató tanított 2018 januárja és idén június között.

– A B2-es nyelvvizsgára és az emelt szintű érettségire való felkészítés öt alprogramban valósult meg. A fejlesztés eredményeként javult a résztvevő diákok nyelvtudása, a nyelvtanulással kapcsolatos attitűdje és motivációja. A partneriskolák megkeresésénél figyelembe vettük egyebek mellett, hogy elsősorban hátrányos helyzetű régiók diákjait válasszunk – taglalta.

Az esemény végén a rektor és a projektvezető a programban partnerként jelen lévő közintézmények képviselőinek emlékplaketteket adott át, illetve azon hallgatók, akik a projektben több féléven át dolgoztak, jutalmat kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában