program

2021.06.19. 10:16

Idén először a Bükkben is lesz erdei vándortábor

Az Erdei Vándortábor Program ötödik szezonja indult június 16-án az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) szervezésében – tudatta Vigh Ilona, az Egererdő Zrt. kommunikációs és ­közjóléti vezetője.

M. H.

A diákok eddig is nagyon élvezték a vándortáborokat

Forrás: beküldött

A diákok az erdők természeti és kulturális kincseinek megismerése mellett a környezettudatos életmódra is ösztönzést kapnak.

Az Erdei Vándortábor Program egyhetes turnusaiban részt vevő hatezer-ötszáz felső tagozatos és középiskolás idén már 11 útvonalon ismerheti meg a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek, a Pilis, a Vasi-hegyhát, a Zemplén, a Zselic és a Vértes, s – egy régi igénynek eleget téve, idén először – a Bükk természeti, illetve kulturális értékeit. Az idén megnyílt tizenegyedik útvonal különlegesség, mert az OEE a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel összefogásban egy kombinált erdei és vízi útvonalat hozott létre.

A diákok eddig is nagyon élvezték a vándortáborokat Fotó: beküldött

A vándortáborokat az év legzöldebb hetének is nevezik, hisz a szervezők az előkészületek és a lebonyolítás során is nagy hangsúlyt helyeznek a környezettudatos szemléletformálásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában