Borverseny

2021.06.22. 15:26

Ismét egri és mátrai borvidéki sikerekkel büszkélkedhetünk

A szabályzat értelmében minden főkategóriában a borok legjobb harminc százaléka részesülhet éremben. Ennek megfelelően 13 nagyarany-, 169 arany-, 108 ezüstérem, hét főkategória győztes Champion-díj, valamint további 23 különdíj született.

Heol

Forrás: Shutterstock

Kihirdették az idei VinAgora Nemzetközi Borverseny eredményét hétfőn. Ismét rekordszámú nevezés érkezett, így 16 országból összesen 960 tétel versenyzett idén. Az egri s a mátrai borvidék nagyszerű eredményeket ért el. A hét Champion díj egyikét Kovács Nimród 2017-es SKY Furmint Nagy-Eged-hegy bora nyerte a csendes fehérek kategóriában, s ez a versengés legjobb magyar furmintja is lett egyben.

Aranyérmet 14 egri borvidéki és három mátrai tétel kapott. Az egriek közül a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok négy bora, a Tóth és Tóth Pincészet két nedűje hozott aranyat. A Juhász Testvérek is két arannyal távoztak. Egy-egy ilyen medáliát kapott a Besenyei Borház, a Varsányi, a Kiss, az Ostoros, a Varga Pincészet, és a Torma Pince.

A mátrai borvidék három arannyal távozott. A Bárdos Pincészet 2020-as Irsai Olivére nyert, mely ugyanakkor a legjobb magyar irsai lett. Mellettük a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok és a Szőke Mátyás és Zoltán Pincészet nyert aranyat. Ezüstérmet kilenc egri valamint egy mátrai borvidéki tétel hozott haza.

A borok mezőnye kimagasló színvonalat hozott, a bíráló bizottságok a tételek mintegy nyolcvan százalékának adtak ezüstéremnek megfelelő pontszámot. A szabályzat értelmében minden főkategóriában a borok legjobb harminc százaléka részesülhet éremben. Ennek megfelelően 13 nagyarany-, 169 arany-, 108 ezüstérem, hét főkategória győztes Champion-díj, valamint további 23 különdíj született.

 

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában