elismerés

2021.07.10. 17:44

A koronavírusos betegek ellátásáért tüntették ki a gyöngyösi ápolót

A közelmúltban adták át a budapesti Szent ­Imre Egyetemi Oktatókórházban a Köszönet a Hősöknek díjat Mikolay Lászlónénak, a Bugát Pál Kórház segédápolójának, adta hírül közleményében a gyöngyösi intézmény.

Sz. Sz. I.

20201118 Bugát Pál Kórház és rendelőintézet - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Heves megyéből egyedül ő kapta meg ezt az elismerést, amellyel azon egészségügyi dolgozók munkáját honorálják, akik a koronavírus-járvány idején tanúsított önfeláldozó munkájukkal, kimagasló szakmai teljesítményükkel és betegközpontú szemléletükkel az egész országnak példát mutattak.

Mikolay Lászlóné Fotó: Bugát Pál Kórház

Az ünnepségen száz szakorvos, háziorvos, szakdolgozó és mentő vehette át a Szent Korona emlékérmet és a pénzjutalmat a díjalapító Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettestől, az oktatókórház főigazgatójától. A díjazottakat előzőleg az egészségügy dolgozói az összesen több mint ezer jelölt közül szavazással választották ki. Mikolay Lászlóné a pandémia elleni védekezésben előbb Balassagyarmaton­ dolgozott, majd Gyöngyösre visszatérve a Bugát kórházban is a legsúlyosabb betegek ápolásából vette ki a részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában