óvoda

2021.07.22. 15:39

Leszüreteltek a kicsik Váraszón – Népszerű az Ovikert Program megyénkben

A kistelepülés óvodája idén is csatlakozott az Ovikert Programhoz, amely Stiller Tamás ötletgazdának köszönhetően immár tíz éve népszerű megyénk e programhoz csatlakozó óvodáiban.

B. K.

Fotó: Beküldött

– A kis mátrai faluban a napokban értek be a tavasztól gondozott zöldségek az ovikertben, s az első szüretet is megünnepelték – tudtuk meg Vincze Ferencnétől, az intézmény vezetőjétől. A kicsik leszedték munkájuk gyümölcsét, s meg is kóstolták azt. A pályázó óvodák palántacsomagot és kerti szerszámokat kaphattak tavasszal.

– Az idei programot az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézettel karöltve visszük végig, és reményeim szerint már nem csupán szűkebb hazánkból, hanem Pest megyéből is nagy számban csatlakoznak majd hozzá óvodák – nyilatkozta lapunknak még a projekt elindításakor Stiller Tamás, az Ovikert Program felügyelője.

Meg is kóstolták a gyerekek az első terméseket Fotó: beküldött

A cél az egészséges életre és táplálkozásra nevelés. A kicsik megismerik, hogyan fejlődik hónapokon át mindaz, ami az asztalukra kerül. Az idei év mottója: A jövő a kertben terem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában