Sajtótájékoztató

2021.07.05. 13:44

Pápai Ákos: Eger polgármestere nem a város érdekében politizál, hanem saját érdekében

Dr. Pápai Ákos a Mi Hazánk Mozgalom közgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatót tartott a múlt heti közgyűlésen beadott indítványával kapcsolatban, melynek az volt a célja, hogy a polgármestert felelősségre vonja és tisztségét megszüntesse a bíróság.

Sz. M. L.

A múltheti közgyűlésen meglepetésszerűen beadtam egy indítványt, amelynek az volt a célja, hogy a polgármestert felelősségre vonja és tisztségét megszüntesse a bíróság. Akkor minősített többséget nem sikerült elérni csupán nyolc szavazatot, de ez így is nagy eredmény. Azóta többen is áttanulmányozták, a képviselők digitális formában kérték el, hogy pártjaik jogászok segítségével megvizsgálják. Az biztos, hogy a képviselők fontosnak tartják, éppen ezért be fogom nyújtani a héten tartandó rendkívüli közgyűlésen – jelentette be dr. Pápai Ákos a Mi Hazánk Mozgalom közgyűlési képviselője.

Elmondta, hogy a beadvány azért eklektikus mert a döntések széles körben, szerteágazóan sértenek egyes törvényeket és jogszabályokat. Nem egyértelműen elhatárolhatóak egymástól sem.

-Nem a kormányhivatal a felelős, ők több mint száz település jogszerű működéséért felelősek, egyes döntések háttere, egyes elemei számukra nem is ismertek. De Mirkóczki Zita ügye esetében állásfoglalás is készült melyben felhívták a figyelmet a jogellenes tevékenységre. Persze azt fizikailag képtelenek lennének megvizsgálni, hogy korábbi döntésekkel például összhangban vannak-e az újak. A kormányhivatal feladata egyébként csak a felülvizsgálat ők eljárást nem indítanak – tette hozzá.

Kiemelte, hogy ezek a döntések a közgyűlés kompetenciájában jöttek létre. Ezért szerinte a képviselőknek kötelessége ezt felülvizsgálni és az indítványt megszavazni.

-Mindez Eger érdeke is, hiszen az elmúlt másfél év Mirkóczki Ádám polgármester körüli botrányokról szólt. A polgármester nem a város érdekében politizál, hanem a saját érdekében – húzta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában