átadó

2021.07.16. 17:49

Új közösségi teret kapott Mezőszemere

Ünnepélyes keretek között adták át péntek délután Mezőszemere új közösségi terét, ahol két kemence is helyet kapott.

M.H.

2021.07.16 - Kemenceavató ünnepség - Mezőszemere - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Az eseményen részt vett dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is. Jakab Gábor, Mezőszemere polgármestere elmondta, Leader pályázaton nyertek nyolcmillió forintot, ebből valósulhatott meg a projekt.

– A pályáztatási folyamat még az előző ciklusban indult el, s mostanra ért véget sikerrel – fogalmazott. Dr. Pajtók Gábor, Jakab Gábor valamint Balogh Sándor, a kivitelező Erőss út kft. műszaki igazgatója vágták át a szalagot Ezek után kemencés ételeket kóstolhattak, majd 17 órakor egy kiállítás is megnyílt.

Oláh Norbert Józsefváros című tárlatát Cserhalmi Luca művészettörténész mutatta be. Megtudtuk, Oláh Norbert sikeres fiatal festőművész, aki egy ahhoz hasonló Nógrád megyei faluban nőtt fel, mint Mezőszemere. A festő minden olyan emberi és művészi tulajdonsággal rendelkezik, ami korunk kihívásaihoz szükséges. Kitűnő műveket alkot, ehhez minden tehetsége megvan, festészetével berobbant a kulturális közéletbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában