Mozgásra fel!

2021.08.05. 11:00

Kezdődik az egri futókör építése az Érsekkertben

A Szmrecsányi Lajos Érsekkertben megkezdődik a magyarországi vidéki pályák közül a leghosszabb futókör építése.

Heol

Fotó: Daniel Beran

A munkaterületet csütörtök délelőtt adták át a kivitelezőnek. – Szeretnénk felhívni az itt futók figyelmét, amikor elkezdődnek a munkák, balesetveszély-forrás akadhat – hangsúlyozta a helyszínen Mirkóczki Ádám polgármester. Mint mondta, több helyről érkezett megkeresés arról, hogy az Egri Bikavér Ünnepet befolyásolja-e a fejlesztés. – Az ünnep olyan területen zajlik, mely nem érintkezik a futókör építésével – taglalta.

Elmondta azt is, hogy hazánk egyetlen olyan létesítménye készül, mely fűthető lesz. – Hasznosítjuk azt a hulladékhőt, melyet a strandról a patakba engedünk, s becsövezzük a futópályát. Egyelőre nem kötjük rá a rendszerre, a lehetőséget viszont fenntartjuk arra, hogy fűthető legyen a kör – részletezte.

Hozzáfűzte, a tényleges munkavégzés akkor kezdődik meg, ha az örökségvédelem engedélye megérkezik, s onnantól hatvan nap alatt elkészülhet az 1330 méter hosszú rekortán futókör.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában