Gyermektábor

2021.08.12. 10:00

Német nemzetiségi táborba várták a kicsiket Aldebrőn

„A témánk a mesterségek, ezen belül a susztereké volt, így a tábor harmadik napján ellátogattunk a suszter­múzeumba” -számolt be lapunknak Nagyné Balogh Irén.

S. S.

A gyermekek mindvégig jól érezték magukat

Fotó: Beküldött

A kerecsendi és az aldebrői német nemzetiségi önkormányzat, valamint az utóbbi település önkormányzata idén is összefogott egy program érdekében. Idén is megrendezték a német nemzetiségi tábort a közelmúltban – mondta a Hírlapnak Nagyné Balogh Irén, a táborvezető.

Az egyhetes programnak most is a horgásztanya adott otthont, ahol a gyerekek vízparti, szép, árnyas helyen tölthették az egész napot. A két ikladi óvónő, akik már harmadik éve vezetik a tábort, ezúttal is változatos programokat állított össze. A délelőttök a vidám, játékos nyelvtanulás jegyében teltek. Körjátékok, versek, mondókák, énekek segítségével ismerkedhettek a gyerekek a német nyelvvel.

Kreatívan

A nemzetiségi tábor vezető­jének ismertetése szerint az aldebrői sóderbánya tórendszerének közvetlen közelében felépített horgász­tanyán tartották különféle kézműves-foglalkozásaikat. A kínálat változatos volt. Lehe­tett egyebek között gyöngyből karkötőt fűzni, papírból figurákat hajtogatni, filcből papucsot varrni. Akadt számos ügyességi játék, valamint sok kreatív dolgot is kipróbálhattak a programokon részt vevő táborozók.

– A témánk a mesterségek, ezen belül a susztereké volt. Így a tábor harmadik napján felkerekedett a csapat és ellátogatott a helyi magángyűjteményt tartalmazó suszter­múzeumba. Ott személyesen a gyűjteményt létrehozó Wingendorf János polgármester ismertette meg a gyermekeket ezzel a ma már nem igazán ismert mesterséggel és annak eszközeivel – számolt be lapunknak Nagyné Balogh Irén.

A gyermekek mindvégig jól érezték magukat
Fotó: Beküldött

A tábor utolsó napján Poroszlóra, a Tisza-tavi Ökocentrumba kirándultak a résztvevők. Megnézték az ott élő vízi- és szárazföldi állatokat, kipróbálták az ügyességi vízi játszóteret, valamint a hajókiránduláson megismerkedtek az egész Tisza-tó kialakulásának történetével, valamint az ott honos növény- és állatvilággal is.

– Miután tudásszomjunkat kielégítettük, nem maradt el a fürdés sem a szabadstrandon. Az utolsó nap mindenki élményekkel gazdagodva, de fáradtan zárta a hetet – tette hozzá a táborvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában