feljelentés

2021.08.12. 08:34

Nyomoz a rendőrség Eger ügyében

Lapunk ­információi szerint egy Heves megyei ­férfi feljelentést tett Mirkóczki Ádám polgármester ellen arra hivatkozva, hogy egyes, a veszélyhelyzet alatt hozott rendeletei törvénysértőek. Értesüléseink szerint elfogultság kizárása miatt az ügy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitánysághoz került.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Arról érdeklődtünk a szomszédos megye rendőr-főkapitányságától, hogy valóban nyomoznak-e Eger jelenlegi polgármestere ellen törvénysértéssel összefüggésben. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – a nekik küldött megkeresésben foglaltakkal összefüggésben – három ügyben folytat nyomozást hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben.

– A nyomozásokat még az Egri Rendőrkapitányság rendelte el két esetben július 8-án, míg egy alkalommal július 10-én. A nyomozások jelenleg felderítési szakaszban vannak, azonban további információt az eljárás eredményes lefolytatása érdekében nem áll módomban adni – közölte Janasóczki Attila rendőr alezredes, sajtószóvivő.

Lapunk információi szerint három olyan üggyel kapcsolatban jelenthette fel valaki a polgármestert, amelyek a dr. Pápai Ákos által benyújtott bizalmatlansági indítványban is szerepelnek. Mint ismert, azt végül nem szavazta meg az egri közgyűlés, hogy közigazgatási bíróság vizsgálja a testület elé került dokumentum tartalmát. Erre a Heves Megyei Kormányhivatalt kérték fel Mirkóczki Zita tanácsnok módosító indítványa nyomán épp egy hónapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában