Borászat

2021.09.26. 07:42

Borünneppel nyitják az októbert Felsőtárkányban

A programok alatt, 15 óra és 22 óra között, folyamatosan lesz lehetőség a kiállító borászatoknál és a tóparti büféknél kóstolásra, beszélgetésre, a szomjas torkok és az éhes bendők orvoslására.

Sz. M. L.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az önkormányzat és a Bükk Színtér Nonprofit Kft. szervezésében október 1. és 3. között tartják az első Felsőtárkányi Borünnepet a tóparton.

– Az eseményen három napon keresztül kóstolhatják velünk kiváló borászatok remekbe szabott nedűit, akár borszakértői szemmel kortyolgatva, akár könnyed társalgáshoz fröccsként fogyasztva.

A jó hangulat biztosításához élő koncertekkel, stand up comedy előadással, finom ételekkel, gyermekprogramokkal egyaránt igyekszünk hozzájárulni.

Bízunk abban, hogy a zord tél beköszönte előtt együtt ünnepelhetünk még e hétvégén, illetve lehetőségünk nyílik könnyed formában, jó kedélyűen elbúcsúztatni a nyarat, s kis közösségünket építeni, bővíteni – fogalmaztak a szervezők.

Az első napon délután három órától zajlanak a programok, elsőként a Lunda zenekar ad koncertet. Majd öt órától a Tóparti Kőszínpadon az Aurevoir nagyszabású élő koncertjére kerül sor. A zsámbéki és Zsámbék környéki fiatalokból álló zenekar ethno-beat muzsikát játszik. Hét órától pedig a Tom White & the Mad Circus varázsol vérbeli rockabilly utcabált a helyszínre. A programok alatt, 15 óra és 22 óra között, folyamatosan lesz lehetőség a kiállító borászatoknál és a tóparti büféknél kóstolásra, beszélgetésre, a szomjas torkok és az éhes bendők orvoslására.

Fotó: Felsőtárkány Község Önkormányzata/Facebook

Szombaton a Tóparti fedett rendezvénytéren a Felsőtárkányi Fúvós Zenekar és az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola fúvószenekara ad közös koncertet, majd fellép többek között Lorán Barnabás, Szabó Ádám harmonikaművész. Végül az egyik legkiválóbb egri alternatív rockbanda, a Kései Kitérő lép színpadra, majd az est zárásaként a Bohemian Betyars egy akusztikusabb, különleges műsorral készül elvarázsolni a Tópartra látogató közönséget.

Vasárnap a gyermekeké lesz a főszerep, akiket a híres Kaláka együttes szórakoztat majd a Tóparti fedett rendezvénytéren, s délután pedig a Felsőtárkányi Hagyományőrző Néptáncegyüttes ropja.

Ajánlóképünk illusztráció, fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában