LOVASSPORT

2021.09.04. 20:52

Budapesten a szilvásváradi hajtók – Fotók

A mezőny második felében állnak két versenyszám után a szilvásváradi színeket képviselő hajtók.

T. B.

Négyesfogathajtó Európa-bajnokság Budapesten

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Csütörtökön kezdődött és vasárnapig tart Budapesten a négyesfogathajtó Európa Bajnokság. A Kincsem Parkban eddig két versenyszámot tartottak meg, a díjhajtást és a maratonhajtást. Az idei eseményen a Szilvásváradi LKSE-t két fogat is képviseli, ifj. Galbács Ferenc és Váczi István, mindketten egyéniben álltak rajthoz.

Galbács Ferenc a négyesfogathajtó Európa-bajnokság maratonhajtás számában a Kincsem Parkban Fotó: Illyés Tibor / MTI

A csütörtökön és pénteken rendezett díjhajtásban ifj. Galbács Ferenc a 26. helyen végzett, 60,4 százalékot teljesített a zsűri pontjai alapján, Váczi István pedig a 30. lett 59,6 százalékkal a 43 tagú mezőnyben. Szombaton a maratonhajtásban mérték össze tudásukat a versenyzők, ifj. Galbács Ferenc a 24. helyen zárt 134,75 ponttal, Váczi István pedig a 38. lett 168,63-mal. Összetettben ifj. Galbács a 23., Váczi a 37. helyről várja a vasárnapi záró versenyszámot, az akadályhajtást.

A díjhajtást a német Mareike Harm nyerte, a legjobb magyar Dobrovitz József az ötödik helyen zárt. Maratonhajtásban szintén német siker született, Michael Brauchle győzött, a legjobb magyar a tizedik ifj. Dobrovitz József. Két szám után egyéniben a holland Bram Chardon áll az élen összetettben, Dobrovitz József a hetedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában