Civil Ünnep

2021.09.18. 19:30

Huszonhatodik alkalommal ünnepeltek az egri civilek

Megrendezték szombaton az Érsekkertben Eger Civil Ünnepét.

Molnár Helga

Fotó: Daniel Beran

A XXVI. Eger Civil Ünnepének fő eseménye az Érsekkertben zajlott szombaton, ahová a résztvevő egyletek a Dobó térről indulva felvonulással érkeztek meg. A megnyitón Mirkóczki Ádám polgármester elmondta, Eger mindennapjait a sport, kultúra, tudomány, az egészségmegőrzés tekintetében a civil szféra napi szinten szövi át.

– Ezt jól példázza, hogy már több mint száz aktív civil szervezet működik a városban. Az önkormányzat szoros kapcsolatban áll a civil kerekasztallal, s igyekszünk figyelni a javaslataikra – hangsúlyozta. Mint mondta, szép zárása ez egy eredményes egri nyárnak, s kezdete egy reményteljes ősznek, s télnek.

Az Egri Civil Kerekasztal soros elnöke, Badacsonyiné Bohus Gabriella szerint azt a sokszínű civil társadalmat láthattuk az Érsekkertbe, akik az élet minden területén aktívan tevékenykednek.

– Egerben több mint negyedszázados múltra tekint vissza a civil élet története, és a civil szervezettség országosan is elismert – emelte ki.

A megnyitók után átadták a legjobb önkéntesek okleveleit, valamint díjazták a jubiláló egyleteket is. Mások mellett jutalmazták a száz éves Heves Megyei Vitézi Rend Egri Székkapitányságát. Mindezek után kezdődhetett a színes forgatag, harminchárom sátorban várták az érdeklődőket a különböző egyletek. Ezeket a szervezeteket különböző szigeteken lehetett megtalálni attól függően, hogy milyen tematika szerint dolgoznak. Így volt egészség, család, extrém, zöld, és generációk szigete is. Szerencsére az időjárás megkegyelmezett az egyleteknek és a kilátogatóknak, így ismét sikerrel zárult a civilek ünnepe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában