A hegyek eltakarták a napot

2021.09.26. 12:24

Kömlői származású írónő könyvét mutatták be az egri könyvtában – Fotók

A Fodor Kiss Júlia által megírt történet korának hangulatát zenével, énekkel idézték fel.

S. S.

Forrás: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár/Facebook

A hegyek eltakarták a napot címmel jelent meg Fodor Kiss Júlia könyve. A kötet bemutatóját csütörtökön késő délután a Bródy Sándor Könyvtárban tartották. Bodó Boglárka, a bibliotéka könyvtárosa volt az olvasótermet megtöltő közönség segítségére abban, hogy minél többet megtudhasson a kömlői származású írónő életéről, irodalmi munkásságáról.

Az 1910-es években kezdődő, majd a nagy háborúk ­éveit végigkísérő alkotás szerzője magáról elmondta: Kömlőn, a falu szélén, talán a település legkisebb házában nevelkedett, hatan voltak testvérek. Szülei esténként remekművekből olvastak fel nekik részleteket, amiket a gyerekek akkor nem is értettek. De ez elég volt arra, hogy megszeresse a könyveket, majd ő maga írásra adja a fejét.

A könyvbemutatón közreműködött többek között Balogh László, az egri Farkas Ferenc Zeneiskola növendéke, valamint Krupa István fertálymester. Zenével, énekkel idézték fel a kötetben megírt történet korának hangulatát. Részt vett a bemutatón Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó vezetője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában