Szórakozás

2021.09.12. 15:38

Mozgásba hozták a közösséget a Nemzedékek terén – fotók

Ismét Mozgásba hozták a közösséget Egerben, a Nemzedék terén szombaton.

M. H.

Fotó: Daniel Beran

A Zöldpanel Egyesület által életrehívott egészségnapon két szűrőbusz állt az érdeklődők rendeljezésére. Az egyikben rák-, a másikban tüdőszűrést végeztek a szakemberek. A felsővárosi tér benépesült, a kilátogatóknak különböző színes színpadi programokkal is készültek a szervezők.

Már harmadik alkalommal szervezték meg a Mozgásba hozzuk a közösséget családi és egészségnapot a Nemzedékek terén. Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a szombati rendezvényen résztvevőket. Szavai szerint a pandémia megmutatta, mennyire fontos ez a rendezvény, hisz a járvány alatt a két legfontosabb dolog sérült, az egészség s a közösség.

A nap során sokan éltek a szűrés lehetőségeivel, összesen több mint négyszázötven vizsgálatot végeztek a szakemberek. Az eseményhez csatlakozott az Add a kezed, mert együtt kerek a világ elnevezésű szemléletformáló program is, melynek szervezője az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége megyei egyesülete volt. Ezen a napon az egészségügyi szűrések mellett különböző színpadi programokkal. állatsimogatóval, mustkészítéssel, bábelőadásokkal várták az érdeklődőket. Zárásképp a Nemadomfel együttes zenélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában