gazdira várva

2021.10.30. 12:28

Az örökbefogadást népszerűsítik az egri színház munkatársai

Örökbefogadási kampány indul, hogy az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány egri menhelyén élő kutyák és macskák szerető gazdára találhassanak, melyben a Gárdonyi Géza Színház munkatársai is segítenek.

G. Zs.

Fotó: Daniel Beran

Szombaton és vasárnap kampányfotók készülnek a színészekről és több, a menhelyen élő állatról, akiket az adventi időszak alatt mutatnak be a Gárdonyi Géza Színház Facebook-oldalán, a Fogadj örökbe! akció keretében.

Az ötlet megálmodója Babócsai Réka, a társulat színésznője portálunk érdeklődésére elmondta, rendszeresen jár a menhelyre kutyát sétáltatni, és megfogalmazódott benne, hogy másként is segítene ezeknek az állatoknak. Így jött az ötlet, hogy az örökbefogadás népszerűsítésben a színészek is részt vehetnének.

– A hétvégén készült fotók november 25-től december 20-ig folyamatosan kerülnek fel a közösségi média felületre, ezzel is szeretnénk örökbefogadásra buzdítani mindenkit – fogalmazott.

Társy Diána, az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány vezetője nagyon hálás, hogy a színház igazgatója Blaskó Balázs teret adott ennek az elképzelésnek és az intézmény falain belül készülhettek a fotók. A kampányban résztvevő színészeket és színházi dolgozókat is kiemelte, hiszen szerves részei lesznek így az egri menhely, és az ott élő állatok népszerűsítésének.

A karácsony közeledtével sokan elgondolkoznak, hogy menhelyről fogadnak be kisállatot vagy ajándékoznak valakinek. Társy Diána azt tanácsolja, hogy ajándékba csak előzetes egyeztetés után válasszunk valakinek házikedvencet. Ha pedig saját négylábú választása a cél, akkor a menhelyet emailben, telefonon vagy sms-ben érdemes megkeresni és velük együtt kiválasztani a megfelelő kutyát vagy macskát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában