Albert Schweitzer Kórház

2021.10.17. 21:29

Újszülöttet találtak a hatvani kórház babamentő inkubátorában

Újabb kicsi életét mentette meg a hatvani kórházba kihelyezett inkubátor.

M.H.

Egészséges újszülöttet találtak vasárnap a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet babamentő inkubátorában. Zelnik Krisztina, az intézmény minőségirányítási és pályázati irodavezetője arról tájékoztatta portálunkat, hogy 19 óra 20-kor szólalt meg az inkubátorház csengője, amelyben egy újszülött kisfiúra leltek a kollégák.

– A kisbaba négyezer grammos, valamint 56 centiméter hosszúságú, és az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges, Esti Dánielnek nevezték el a kórház dolgozói – közölte.

Érdeklődésünkre azt is elmondta, az inkubátort 2013 októberében helyezték el a gyógyintézmény bejáratának közelében, olyan helyen, hogy az könnyen megközelíthető legyen, ugyanakkor biztosítsa az anonimitást is, és a névtelenség mellett intim is maradjon.

– Az inkubátorban annak kihelyezése óta a mai napig öt gyermeket, négy fiút, valamint egy lányt helyeztek el, 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban, 2020-ban és 2021-ben – tette hozzá Zelnik Krisztina.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában