jótékonyság

2021.11.08. 15:03

Adománygyűjtő kampányba kezdett az egri alapítvány

– Adjunk együtt Esélyt, Jövőt, Élményt Egernek – ezzel a szlogennel indítja el év végi adománygyűjtő kampányát az idén alakult Egri Közösségi Alapítvány – jelentette be Rakusz Márta, az alapítvány kuratóriumi elnöke hétfő délután sajtótájékoztatón.

Sz. M. L.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a szerveződés az adományozási kultúra erősítéséért és a helyi közösségek fejlesztési kezdeményezéseinek támogatásáért jött létre. Tagjai, a helyi közösségi életben aktív egri polgárok, a bejegyzést követően létrehoztak egy pénzalapot.

– Az Esély, Jövő, Élmény – szavak egy-egy terület pénzalapját jelölik, az összegyűlt adományokkal 2022-től helyi civil kezdeményezéseket támogatunk. Az első a kevesebb lehetőséggel rendelkező egriek, a szegénységben élők, hajléktalanok, kirekesztett személyek, csoportok támogatását célozza meg. A Jövő Alap azokat a kezdeményezéseket támogatja, amelyek Egert innovatívabbá, fenntarthatóbbá, klímabarátabbá, „okosabbá” teszik. Az Élmény Alap célja egy izgalmas, barátságos, kultúrabarát város kialakítása kulturális, ifjúsági, szabadidős programok, lakossági, közösségi kezdeményezések támogatása által. Ahhoz, hogy mindezeket pénzzel támogathassuk, előbb a város lakosságának és helyi vállalkozásainak támogatását kérjük – mondta Bata Boglárka, az alapítvány tagja.

A kampány során bankkártyával, utalással vagy akár személyesen is hozzá lehet járulni a célok megvalósításához. A tagok célja, hogy december közepéig összegyűljön a kétmillió forint, ugyanis ebben az esetben a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány megduplázza a lakossági, vállalati támogatásokat.

– A cél már látszik, eddig kicsivel több mint egymillió forint gyűlt össze. Az adománygyűjtő kampány része az Egy Est az Egri Közösségi Alapítványért elnevezésű jótékonysági borvacsora is, amely november 20-án az Ostoros Borbárban lesz. Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak, illetve amellett, hogy a vendégek egy kellemes estét tölthetnek el színvonalas vacsora és borkóstolás mellett, megismerhetik az Egri Közösségi Alapítvány céljait, terveit és tagjait is. Az esten adományjegy vásárlása útján lehet részt venni. Ha valaki nem tud rmegjelenni a vacsorán, de szívesen támogatná az alapítványunkat céljai elérésében, megteheti online adományozással az Adjukossze.hu oldalon keresztül – nyilatkozta Virág Eszter alapítványi tag.

További információ Rakusz Mártától kérhető az [email protected] címen vagy a 70/421-2798 számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában