avatás

2021.11.30. 17:00

Játszóteret adtak át Mátrafüreden, a Bene-patak partján – Fotók

Családbarát játszóteret avattak kedden a Bene-patak melletti kijelölt tűzrakóhelynél.

Sz. Sz. I.

2021 11 30 Játszótér átadó ünnepség - Hiesz György, polgármester, Benkő Béla - Gyöngyös, Mátrafüred - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

A kialakítását az tette lehetővé, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. a térségi turisztikai fejlesztésre több mint 393 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert. A játszótér eszközbeszerzésére, garantált programok és a térség vonzerőleltárának elkészítésére ebből a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület több mint tizenegy millió forintot nyert konzorciumi partnerként.

Benkő Béla, az egyesület elnöke szerint a térség látogatottsága növeléséhez minden korosztályt meg kell célozni.

 

– Bővelkedünk olyan programkínálatban, mely a gyermekes családokat érdekelheti, de szükségszerű a kínálat családbarát fejlesztése is, hogy az itt töltött idő minőségi kikapcsolódást jelentsen mind a gyermekek, mind pedig a felnőttek számára – fogalmazott az elnök.

Ezentúl pihenő padok, vízi- és egyéb játszótéri szórakoztató elemek, valamint mezítlábas taposóösvény nyújt kikapcsolódást az ide látogatóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában