ünnep

2021.11.23. 15:01

Újdonságok várják majd az érdeklődőket az Eger Adventen

Egy hét múlva indul Eger egyik legikonikusabb programja, az Eger Advent. Ennek részleteiről számoltak be kedden sajtótájékoztatón a Senator-házban.

M. H.

Fotó: Daniel Beran

Mirkóczki Ádám polgármester szavai szerint csoda, hogy sikerül ezt megszervezni a járvány árnyékában, de megfelelnek majd az előírásoknak. Kiemelte, lesz néhány újdonság az utóbbi évekhez képest, így a Felsőváros és a belváros között ingyenes kisvonat jár majd.

Az Eger Advent 2021 programsorozatot ebben az évben az Agria Film Kft. rendezi meg november 27-től december 24-ig. A cég ügyvezetője, Berényi Tamás elmondta, több újdonsággal készülnek.

Idén a nagyszínpadra is kerülnek gyerekprogramok, de felállítanak egy melegedő sátrat is. Juhász Géza, a Városgondozás Kft. ügyvezetője hozzátette, lassan minden karácsonyi dísz a helyére kerül. Mint közölte, hétezer folyóméter fényfüzért helyeztek ki. Szabó László, az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye igazgatója arról számolt be, hogy felújítottak huszonhét faházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában