Segítségnyújtás

2021.12.05. 07:00

Adományokkal segítik karácsony közeledtével a családokat Heves térségében

Karácsony közeledtével sokan az ajándékvásárlásra, a ünnepi menüre gondolnak, ám vannak rászorulók, akik segítségre kényszerülnek. Nekik segít a térség több településének önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is.

Molnár Helga

Fotó: Daniel Beran

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország idén is elindítja az Adni Öröm! akciót. A karácsonyi gyűjtés keretében a vásárlók adománykártyával támogathatják a rászoruló családokat. A térségben a hevesi üzlet csatlakozott a programhoz, melynek lényege, hogy december 1. és 21. között az üzletlánc 146 áruházában, illetve a SPAR online shopjában vásárolhatók meg az adománykártyák. Az így összegyűlt felajánlásokból a szeretetszolgálat élelmiszereket vásárol és csomagokat állít össze, amelyeket a nehéz sorsú családokhoz még karácsony előtt eljuttat.

A térségben a szeretetszolgálat három tanodát is működtet, a Pom-Pom Tanodát Erken, a Gézengúz nevűt Tarnabodon és a Tankuckót Tarnazsadányban. A tarnazsadányi intézmény szakmai vezetője, Bánka-Forgó Judit lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a tanodába járó gyerekek mindegyike kap majd mikuláscsomagot, illetve a cipősdoboz-akcióban összegyűlő adományokból is visznek a térségbe.

Erken is szánnak erre forrást, több mint tízmillió forintot különítettek el e célra. Pető László polgármester elmondta, a 14 év alatti gyermekeknek csomagot osztanak ki Mikulásra, ez összesen háromszázhúsz kicsit érint.

– December harmadik hetében minden családnak eljuttatunk egy-egy 15-17 ezer forint értékű csomagot, melyben tartós élelmiszerek lesznek. Szintén azon a héten kapnak 15 ezer forintos egyszeri támogatást a 65 év feletti erki időseink – taglalta. Hozzátette, az önkormányzat évek óta gondoskodik a helyiekről ilyen formában, illetve a szociálistüzelő-pályázatot is kihasználják, ezt saját forrással egészítik ki. Minden igénylő kap hatmázsányi barnaszenet, ezt a következő héten kezdik el kiosztani.

Tarnazsadányban is a napokban született döntés soron kívüli testületi ülésen. Koczka Ferenc polgármester elmondta, a helyieknek a nyolcezer forint értékű élelmiszercsomag mellé mást is kínálnak.

Foglalkozás a tarnabodi tanodában. Nekik is próbálnak segíteni, hogy szebb legyen a karácsony Archív fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– Az életvitelszerűen lakott ingatlanok tulajdonosai 12 ezer forintban részesülhetnek. Az erre vonatkozó kérelmeket december 2-ától 10-éig kell leadni az önkormányzatnál. A karácsonyi pénzbeli támogatás összegének kifizetése december 20-a – tette hozzá a faluvezető.

Hevesen sem feledkeznek el a segítségnyújtásról, ahogy minden esztendőben, idén is adományoznak a rászorulóknak. Balogh Margó, a hevesi önkormányzat sajtóreferense arról tájékoztatott, hogy minden helybeli kisgyermeket ajándékkal lepnek meg, valamint a 70 éven felüliek ünnepi élelmiszerekből és szaloncukorból álló csomagot kapnak. – Mindkét említett korosztályban ezerötszáznál is több érintett van a városban – részletezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában