Beruházás

2021.12.01. 11:22

Jól felszerelt, igényesen berendezett óvoda várja a kicsiket Feldebrőn

Hétvégén adták át a településen a megújult Asztalos János Óvoda épületét és új játékokkal felszerelt udvarát. Az ünnepségen Horváth László, a térség országgyűlési képviselője kijelentette: ez a beruházás bizonyítja, hogy a magyar falu nem csak élni akar, de élni is tud.

Sike Sándor

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szombati avatóünnepségen a település polgármestere, Jakab Ernő úgy fogalmazott: ünnepelni jöttünk össze Feldebrő egyik legfontosabb helyszínén, az Asztalos János Óvodában. Szavai szerint Horváth László országgyűlési képviselő jelenléte is jelzi, hogy a kormány számára mennyire fontos ennek a kis településnek a fejlődése, fejlesztése.

– Minden társadalom működését erősen meghatározza, hogyan bánik fiataljaival és időseivel. Ezzel a felújítással és a bölcsőde folyamatban lévő építésével településünk letette névjegyét, s bizonyította, fontos az ifjúság nevelése – fogalmazott a polgármester.

Jakab Ernő elmondta: nagyon várták ezt a napot, annál is inkább, mert közben nem volt egyszerű a helyzet. Nem egészen egy év alatt készült el az épület, s megérkeztek az új bútorok. A Magyar Falu Programnak köszönhetően ötmillió forintból megújulhatott a park, korábban ugyanennyiből a kerítés.

– Az óvoda szinte minden része kicserélődött egy év alatt, de a munka itt nem fejeződik be. Ez is egyfajta építkezés lesz: a jóra, az igaz életre nevelés – tette hozzá.

Horváth László és Jakab Ernő (jobbra) a gyermekintézmény udvarán Fotó: beküldött

Horváth László parlamenti képviselő köszöntőjében gratulált a közösségnek, és a település ékességének nevezte a létesítményt.

– Látszik erről az óvodáról, hogy itt az alapokról kezdik az építkezést. Az alapokat erősíti meg a község közössége, amikor birtokba veszi ezt az épületet. A politikában több mint egy évtizede sajnos felvetődött, hogy mihez kell kezdeni a magyar faluval, illetve voltak olyan hangok, mi szerint ez elavult településforma. Bebizonyosodott: a falu nemcsak élni akar, hanem tud is élni, az én és a kormány meggyőződése szerint is egy olyan értékes forma, amelyet meg kell erősíteni – jelentette ki.

A képviselő szerint ezért is indult útjára a Magyar Falu Program. Ebben a választókerületben, amelynek ő a képviselője, 56 településből 55 számít ötezer fő alattinak. Mindegyik ezek közül ennek a programnak is köszönhetően fejleszthetett, mert van hozzáértés, erő, szándék és kitartás.

– Ha nincsenek gyerekek, a jövő lesz kérdéses. Hál’ istennek bölcsődék épülnek, óvodák, iskolák újulnak meg. Ez azt mutatja, hogy jó úton járunk – tette hozzá a honatya.

Rácz-Antal Nikolett vezető óvónő szerint az új komplexum jóvoltából a gyermekeik végre korszerű körülmények között tölthetik a napjaikat. Két csoportszoba, fejlesztő, korszerű mellékhelyiségek állnak rendelkezésükre, jó felszereltséggel, igényes kialakítással. Ezek hozzájárulnak az egészséges testi, lelki fejlődéshez, méltó körülményt biztosítanak a szakmai munkához.

Lénárt Gabriella alpolgármester mutatta be a névadó életútját, majd Kovács Tamás atya áldotta meg az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában