Születés

2022.01.04. 11:49

Gyöngyösön is köszöntötték az első újszülöttet

Dr. Assani Omár orvosigazgató és Jakabovits Ferencné ápolási igazgató, valamint Kárpáti István alpolgármester is köszöntötte a gyöngyösi kórházban született első kisbabát, Kevint és az anyukáját január 4-én, délelőtt.

Heol

Forrás: Bugát Pál kórház

A járványügyi szabályok miatt a szülészeti osztály előterében adták át az ajándékokat az immár kétgyermekes édesanyának.  A kis Kevin január 1-jén, 23 óra 35 perckor érkezett, négy éves nővérkéje és az apukája Szurdokpüspökibe várja haza.  

A Bugát Pál Kórház szülészetén 2021-ben 945 kisbaba született, ez ötvenegy újszülöttel több, mint az előző évben. Az új épületben található megújult szülészet és a 2021-ben befejezett családbarát program révén felújított szülőszobák nagy vonzerőt jelentenek a kismamák számára. 

A gyöngyösi kórházban az elmúlt évben 53 millió forintot költöttek az alternatív szüléskísérésre is alkalmas helyiség kialakítására (szülőkád, multifunkciós szülőágyak, az apa, illetve szüléskísérő számára öltöző, zuhanyzó létesítése). Az osztály dolgozói: orvosok és szülésznők, valamint szakápolók képzésekben vettek részt, melynek célja a szülés minél jobb kísérése, segítése volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában