Évforduló

2022.01.21. 16:14

Októberig ingyen látogathatják a hevesiek a tíz éves Kepes Intézetet

A Kepes Intézet Modern és Kortárs Művészeti Központ megalakulásának tizedik évfordulóján számot vetettek.

Szabadi Martina Laura

10 éves a Kepes Intézet

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– Rendkívül leromlott állapotban volt tizenöt évvel ezelőtt a Kepes Intézet épülete, ezért az önkormányzat pályázatot írt ki a vizuális kultúra szolgálatára – emlékezett vissza dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott péntek délután. 

A Kepes Intézet Modern és Kortárs Művészeti Központ megalakulásának tizedik évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón elhangzott: – Az elmúlt tíz évben számomra, az egrieknek és az idelátogatóknak olyan élményeket nyújtottak az intézet munkatársai, amelyek országhatáron is túlívelő jelentőséggel bírnak. 

Tematikus, egyedülálló, több művészeti ágat egyesítő napokat tartottak. Olyan koncerteket szerveztek, amelyek nem hétköznapiak, gondoljunk csak a tavalyi Bartók kékszakállú herceg várára. Szintén itt láthatták az egriek a Sorstalanság fimet az országos premier előtt. Példaértékű, hogy élő együttműködési szerződés során gyümölcsöző kapcsolat alakult ki az egri egyetemmel is. Eger kulturális életének megkerülhetetlen szereplője a Kepes Intézet, munkájukat magas színvonalon végzik – emelte ki a kormánymegbízott.

Cikkünk folytatását a Heves Megyei Hírlap szombati számában olvashatják! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában