Előadás

2022.02.22. 13:45

Ösztönös testnyelvi gesztusokról hallgattak előadást a tinik Egerben

Vidám hangulatú, humoros előadást tartott diákoknak Sohonyai Edit kedden a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban.

F. V. E.

Sohonyai Edit humoros helyzeteken keresztül mutatta be a testnyelvi gesztusokat Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Huszár Márk

– Minden döntésünket érzelmi alapon hozzuk meg – emelte ki Sohonyai Edit ifjúsági regényíró. Elmondta, külföldön bevált szokás, hogy üzleti tárgyalásokra viselkedéskutatókat is delegálnak, akik könnyedén értelmezik a tárgyaló felek gesztusait. Ezek nagyban befolyásolnak akár egy üzleti megállapodást is, de a fiatalok párválasztása során is hasznos, ha tisztában vannak a másik által közvetített jelekkel.

 

Vidám hangulatú, humoros előadást tartott diákoknak Sohonyai Edit kedden a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban. A kamaszkor szépségeit és problémáit, a testnyelvi gesztusok fontosságát is bemutatta az írónő. Kiderült, mindössze három másodperc, de maximum négy perc elegendő, hogy legyen egy alapbenyomásunk a másik félről, s ezt nem csak a kimondott szavak, hanem a testnyelvi viselkedések határozzák meg. 

 

Az előadásra érkeztek tanulók az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézetből és a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégiumból.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában