Emlékév

2022.03.17. 16:00

Az Aranybulla történetéről nyílt kiállítás Egerben

Nyolcszáz éve, 1222-ben adták ki a dokumentumot, most kiállítás nyílt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen.

M. H.

A kiállítás egész évben megtekinthető az egyetemen

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Ez az esztendő az Aranybulla emlékéve, ebből az alkalomól nyílt kiállítás a Líceumban, a Tittel Pál Könyvtár előtti folyosón csütörtökön. Dr. Pap József, a történelemtudományi intézet igazgatója a megnyitón elmondta, fontosnak tartják azt, hogy az intézetben olyan kutatásokat folytassanak, melyeknek aktualitása van akár helyi értelemben véve, akár történeti intervallumban.
 Nyolcszáz éve adták ki az Aranybullát, amelyen a modern parlamentarizmusunk alapul – tette hozzá.

A kiállítás mellett a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban előadássorozat indul a témában, illetve az intézet középiskolások számára versenyt hirdetett. Kiemelte a tárlat és a programok célja, hogy ne csak fölfrissítsük tudásunkat, hanem összekapcsoljuk a jelennel. Oszlánczi Krisztina, a Tittel Pál Könyvtár főigazgatója elmondta, ez már a hetedik év, amikor tematikus kiállítással készült a bibliotéka. A köszöntők után dr. Miskei Antal egyetemi docens vezette körbe az érdeklődőket. A tárlatot december 31-ig lehet megtekinteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában