Avató

2022.03.25. 17:34

Felavatták az államalapítóról elnevezett teret Mezőtárkányban - fotók

A téren kialakított pavilonban kapott helyet Szent István mellszobra, amelyet néhai Herman István országgyűlési képviselő adományozott a településnek.

S.S.

- Az elmúlt öt-tíz évben az itt élők soha nem látott fejlődés tanúi lehettek. A majorok élettel teltek meg, a középületek, közösségi terek megújultak, megkezdődött az utak, járdák, a temető rendbetétele. Az itt élők ugyanolyan nyertesei az elmúlt évtizednek, mint Magyarország és ezen belül is Heves megye - mondta köszöntőjében dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, országgyűlésiképviselő-jelölt a Szent István tér avatásán.

 

 

Arról már Tóthné Szabó Anita, a település polgármestere beszélt, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében benyújtott nyertes pályázatuknak köszönhetően a Kálvária előtti téren kialakíthatták a falujuk első terét, amely államalapító királyunk emléke előtti tiszteleg, róla kapta nevét. A megvalósításra elnyert tízmillió forintos támogatást a község félmilliós önerővel egészítette ki.

 

 

A téren kialakított pavilonban kapott helyet Szent István mellszobra, amelyet néhai Herman István országgyűlési képviselő adományozott a településnek tavaly  júliusban. A szobor Kiss István fafaragó, népi iparművész alkotása. A faluvezető tegnap bejelentette: az önkormányzat a Mezőtárkány fejlődéséért, haladásáért kitüntető címet ítélte oda néhai Herman Istvánnak. Az elismerést fia, ifjabb Herman István vette át.

 

 

A polgármester az eseményen további hat nyertes projekt átadásáról is bejelentést tett. Szavai szerint a az említett programokra – a szennyvízberuházás összegén túl – közel 540 millió forintot nyert el a községük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában