Retróautók

2022.05.28. 13:55

Akár egy körre ki is lehet próbálni a régi Ladákat Hatvanban

Retropartizánok Veteránautó Fesztivál lesz Hatvanban júniusban

K. B. L.

Június 10. és 12. között retró autók lepik el Hatvant

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Retro autócsodák várják - a szocialista autógyártás műremekei közül Trabantok, Wartburgok, Ladák, Volgák  - június 10. és 12. között a hatvani Népkertbe látogató érdeklődőket a Retropartizánok Veteránautó Fesztiválon. A rendezvényt ismertető sajtótájékoztatón Tompa Gábor, a Veterán Zsiguli Egyesület elnökségi tagja elmondta, péntektől vasárnapig kiállítások és kulturális programok várják a látogatókat.

Autókülönlegességek is láthatóak lesznek
Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

 A nyolcadik alkalommal megrendezett fesztiválon lehetőség nyílik az autókat testközelből bemutatni, ahol a tulajdonosokkal személyesen lehet egy autóról információkat kapni. Egyes kocsikat ki is lehet próbálni tesztvezetésen – emelte ki Tompa Gábor.

Horváth Richárd, Hatvan polgármestere elmondta, hogy a több helyszínes rendezvényen lesz egy nagy sátor, ahol mintegy száz autót állítanak ki.

A szabadtéri kiállítóhelyen pedig különleges kocsik kapnak helyet, s lesz egy olyan parkolórész is, ahová bárki odahozhatja 1995 előtt gyártott és szépen felújított járművét. Az autó összeállítás izgalmát megadja az, hogy olyan különlegességek is láthatóak lesznek, mint a Csajka szögletes vagy gömbölyű kivitele, a Ladákból pedig igazi kuriózumok, egyedi gyártású példányok érkeznek. Ezek mellett Csepel teherautók, benzines Zil változatok vonulnak fel. A kék lámpásoktól lesznek ott különböző régi és szép állapotúvá varázsolt rendőrségi járművek. A kísérő színpadi programok is kínálnak érdekességeket, a szombat esti fő fellépő az Első Emelet együttes lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában