Jótékonyság

2022.06.03. 09:55

A gyöngyösi campus megint jótékonykodott

Idén tavasszal is jótékonysági palántavásárt tartottak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusán, tájékoztatta portálunkat az intézmény.

Sz. Sz. I.

A MATE gyöngyösi campusa

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

 Az egyetem dolgozói tizedszer támogatták a Böjte Csaba ferences szerzetes által megalapított Dévai Szent Ferenc Alapítványt. Ez évben a Tass-pusztai tangazdaságban nevelt több mint hatszáz koktélparadicsom-, menta- és levendulapalánta megvásárlásával lehetett támogatni a csíksomlyói Szent István Gyermekvédelmi Központot, amelyet Böjte Csaba hozott létre 2009-ben olyan középiskolásoknak, akik szociális hátterük miatt segítségre szorulnak. Az ott elhelyezett diákok a tanulmányaik mellett segítenek a ház körüli teendők elvégzésében, programokon vehetnek részt. A pandémia lecsendesedésével újra lehetőség nyílt önkéntes munkára is utazni a központba a campus 33 munkatársának. 

Lakatos Márk, a gyöngyösi egyetem mesteroktatója, az évekkel ezelőtt útjára indított kezdeményezés megálmodója elmondta, az intézmény dolgozói, hallgatói és önkéntesek a nevelt gyógy- és fűszernövény-palántákkal, a tárgyadományokkal keltek útra az alapítvány gyermekvédelmi központjába. 

– Ott-tartózkodásunk során a gyerekekkel együtt önkéntes munkával, kertészkedéssel, takarítással, házimunkával segítettük az ellátási-nevelési tevékenységet. Az idei utazásunk is rendkívüli élményt nyújtott – fogalmazott Lakatos Márk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában