Előzetes

2022.06.29. 07:09

Csütörtökön ismét összeül az egri közgyűlés

Az első napirendi pontok között várhatóan arról fogadnak el rendeletet, hogy a testület helyi népszavazást köteles kiírni, ha azt a választópolgárok húsz százaléka kezdeményezi a polgármesternél.

Sz. M. L.

Ismét összeülnek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Várhatóan jóváhagyják a Városgondozás Eger Kft. részére nyújtott 408 millió forintos működési célú támogatás felhasználásáról készített elszámolást és beszámolót is. Juhász Géza, a cég ügyvezetője lapunknak nemrég arról beszélt, hogy nem kapnak elég pénzt a közszolgáltatásokra, illetve azt is elárulta, tavaly év végén a költségek csökkentése érdekében kellett leépíteni a létszámot. 

Sürgősségi indítvány is bekerült a közgyűlés anyagai közé. Az előterjesztés szerint a Volánbusz Zrt. megvizsgálta a Rác hóstyában kért menetrend-módosítási igényt, a Ráchegy sűrűbb kiszolgálása a belváros és az északi városrészekben lévő áruházak kedvezőbb elérése érdekében. Ez alapján a jelenleg a 7-es buszvonal egyes járatai mindkét irányban a Szalapartra is betérnek az Iskola út megállóhelyig, ezek új, 17-es jelzést kapnak. A tervben szerepel a Tihaméri malom – Szalapart út közt két irányban közlekedő 2-2A járatok menetrendjének kisebb módosítása is, összehangolva a fentiekkel. 

A részletes menetrend a város honlapján fellelhető, a módosítás az előzetes számítások alapján 4–4,5 millió többletkiadást igényel. Ha elfogadja ezt a közgyűlés, akkor július 15-től bevezetik az új menetrendet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában